Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 800,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
08.01.2020
Zásilkovna
Již brzy v našem e-shopu budete moci využít Zásilkovnu k vyzvednutí balíčku :-) číst celé
Zobrazit všechny novinky
Chcete být neustále v obraze?

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a již Vám neutečou žádné novinky ani slevové akce. Nespamujeme naše zákazníky, sami to nemáme rádi ;-).

  1. Úvod
  2. O pštrosím oleji
O pštrosím oleji

Víte, co používali ve starověkém Egyptě v péči o pleť už před 3000 lety? … olivový olej, včelí vosk, minerální vodu a pštrosí olej. Už tehdy lidé zjistili, že olej extrahovaný z pštrosího tuku má více užitečných vlastností: pomáhal při léčení zranění, zlomenin, tlumil revmatické bolesti a problémy s artritidou, pomáhal proti kožním chorobám, psoriáze a v neposlední řadě předcházel stárnutí pleti – udržoval ji vláčnou a hebkou.Díky vynikajícímu vstřebávání do pokožky – vsakuje se hluboko a účinek dlouho přetrvává – je pštrosí olej jedinečným nosičem léčivých i kosmetických substancí. Oleje s obsahem nenasycených mastných kyselin jsou nepostradatelné pro lidskou pokožku. Žádná jiná látka neumí v lidské pokožce tuky (lipidy) nahradit. Kosmetické výrobky na základě syntetických nebo minerálních olejů můžou někdy zhoršovat látkový metabolizmus buněk tak, že můžou být příčinou různých alergií. Významnou roli mají v organizmu nenasycené mastné kyseliny, zejména tzv. omega-3 a omega-6, které si organizmus neumí sám vytvořit a jsou nenahraditelné. Působí na růst, regeneraci, funkci buněk a procesy látkového metabolizmu. Jejich dostatek zlepšuje funkci imunitního systému při zánětech, revmatismu, psoriáze, atopických ekzémech, poruchách metabolizmu tuků, lehčích spáleninách a alergiích. Pštrosí olej se získává jako vedlejší produkt při hospodářském chovu pštrosů, chovaných zejména pro dietní a chutné maso a kůži, ze které se vyrábějí luxusní kožené výrobky. Pštrosí olej obsahuje vysoký podíl nenasycených mastných kyselin, které se dobře snášejí s tukovými složkami v lidské pokožce. Je to jedinečný komplex mastných kyselin, kde hlavní podíl tvoří kyselina olejová, kyselina linoleová (omega-3), kyselina linolová (omega-6) a celá řada dalších kyselin. Další pozitivní vlastnosti pštrosího oleje jsou předmětem dalšího výzkumu. Zjistili se i zajímavé účinky při léčbě sklerózy multiplex apod. Ve světě, především ve Spojených státech, v Japonsku a v Austrálii je již poměrně rozvinutý trh s kosmetickými a farmaceutickými přípravky s pštrosím olejem. Patří do kategorie exkluzivních a drahých přípravků přírodní kosmetiky. U nás si díky své kvalitě přípravky s pštrosím olejem též postupně získávají důvěru zákazníků.

artikul.cz, vyhledávač zboží a služeb zdarma

Kontaktní údaje
Bylinyemu
Mgr. Lenka Petráčková, MBA
Mgr. Lenka Petráčková, MBA
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.